Няколко съвета за по-енергичен ден

2014-12-12 12:30:00

За да бъдем работоспособни и да се чувстваме щастливи, трябва да сме по-енергични. Не бива да приемате сутрешното събуждане като невъзможна мисия, а като едно предизвикателство, което само ви чака да отворите очи. До една степен нагласата, че ви се спи, че ви е трудно или ви мързи, може много да ви попречи да прекарате един страхотен ден. Сега ще ви дадем няколко съвета за по-енергичен ден.

 

Не яжте сладко и мазно на закуска, ако не искате да ви се доспи. По-добре е да хапнете нещо свежо, което да ви зареди. Може да е салата, плод или овесени ядки. Ако все пак сте гладни и искате да имате енергия за повече време, хапнете варени яйца. Те се усвояват бавно от организма, което ще ви направи сити, но няма да преядете или да ви натежат. Освен това не са калорични.

 

 

Движете се повече. Колкото повече се движите, толкова повече енергия ще имате. Затова се постарайте да спортувате поне малко и се движете повече. Качвайте се по стълбите вместо с асансьора, ходете няколко спирки пеша, вместо да хващате автобус или просто се разходете в парка след хранене. Така ще се освежите и ще раздвижите кръвта в тялото си.

 

 

Обградете се с положителни хора. Всеки човек познава поне няколко души, които са наистина мрънкащи, негативни и досадни. Опитайте се да прекарвате по-малко време с тях, за да не попивате тяхното настроение. Вместо това се заобиколете с позитивни хора, които ви обичат и се усмихват.

 

Легнете си един час по-рано. Повечето тийнейджъри прекарват прекалено много време пред компютъра и то заради маловажни неща. Вместо да браузвате из интернет абсолютно безсмислено и безцелно, по-добре си легнете. Изкъпете се и си легнете един час по-рано от обикновено. Така ще се наспите поне малко повече.

 

Намерете нещо, което ви мотивира. Всеки човек има един голям резерв от енергия, който може да се отключи с правилния мотив. Ако ви се струва, че в последно време сте влезли в коловоз и сте спрели на едно място, направете нещо по въпроса. Организирайте парти и се нагърбете с всички задачи. Това определено ще ви помогне да организирате по-добре деня си и ще се мотивирате да зарадвате близките си приятели. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия